Ronald Derks

Manager | Adviseur | Trainer | Coach | Spreker | Auteur

Basketball

In zijn vrije tijd besteedt Ronald graag tijd aan basketball. Sinds 10 jaar coacht hij teams op landelijk niveau. Eerst bij UBALL, de Basketball Academy in Utrecht, waar hij jeugdteams in alle leeftijden heeft gecoacht. Sinds mei 2019 is hij samen met Hans Kuijf verantwoordelijk voor het eerste team van Studenten Basketball Utrecht.

Ronald gelooft in de educatieve waarde van sport. Basketball op het hoogste niveau bevordert karaktertrekken die van onschatbare waarde zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. Denk aan de wilskracht en de discipline om de top te bereiken, aan de sociale vaardigheden om een gemeenschappelijk doel te bereiken en aan het respecteren van de codes van sportiviteit en respect. Sport is een blauwdruk van het leven en speelt een bindende rol in het ontstaan van gemeenschapszin in de maatschappij.

Vanuit Utrecht Basketball heeft Ronald de laatste jaren verschillende activiteiten met een maatschappelijk doel georganiseerd in samenwerking met een groot aantal partijen in (en buiten) de wijk. Voorbeelden hiervan zijn het door de Europese Commissie gefinancierde project 030HOOPS dat zich richt op het vergroten van sociale inclusie van vluchtelingen via sport (basketball), het Sport4ALL evenement dat ter ere van Coming Out Day 2016 is gehouden, de inzet van een Buurtsportcoach en meerdere clinics en toernooien voor jongeren.