Ronald Derks

Manager | Adviseur | Trainer | Coach | Spreker | Auteur

Zoek de balans!

De laatste tijd heb ik professioneel gezien veel mooie ontwikkelingen mee mogen maken. Hoewel ik veel plezier haal uit alles wat ik doe, merk ik dat het aantal uren in een dag niet altijd voldoet. Ik wil naast een druk werkleven ook graag nog tijd en aandacht kunnen besteden aan thuis, vrienden, zelf sporten en basketball coachen. En ik hou er niet van om zaken half te doen. Het lastige is dat ik ook niet graag opgeef, of misschien beter gezegd: dat ik het moeilijk vind om toe te geven dat iets dat ik graag wil niet lukt. Vandaag dan toch de knoop doorgehakt en besloten om voorlopig te stoppen als buitenpromovendus bij Peter Scholten.

Leerzaam om op een meer academische manier te kijken naar ambtelijk handelen in complexiteit. Maar nu even niet meer dus. Erg jammer, maar de juiste keuze. In mijn werk als directeur Samenleving & Veiligheid bij de Gemeente Delft en als trainer/spreker/adviseur bij De Ideale Ambtenaar kan ik met de vrijgevallen tijd gelukkig mijn ei kwijt als het gaat over de moderne overheid en de betekenis daarvan voor publieke professionals.

Deze overpeinzing bracht me ook zo’n 15 jaar terug in de tijd. Voor de mensen in mijn netwerk die goede nederhop waarderen: Opgezwolle, Shyrock en Josje.